Actualitat / Notícies

Des de Nous Tràmits Grup us donem les gràcies

Des de Nous Tràmits Grup us donem les gràcies

Des de Nous Tràmits Grup us volem donar les gràcies per acompanyar-nos en la sessió que vam organitzar dijous passat a l’Hotel Carlemany de Girona amb l’objectiu d’informar als assistents sobre les noves tendències en inversió. Va ser una satisfacció per tot l’equip del nostre despatx professional rebre la presència de 70 assistents i comprovar que tenien ganes de conèixer com invertir en un entorn guanyador, en una jornada que va tenir el suport d’Allianz a Espanya. El nostre CEO, Gerard Masa, va conduir l’acte i va presentar els ponents: Pere Anguila i Ignacio Berdejo, d’Allianz, i Jordi Sullà, assessor financer. Ponències breus i concises per destacar la importància d’estar ben assessorat en matèria d’inversor financera i no deixar-se dur per la banca. El refrigeri final va ser per posar en valor la jornada i compartir una bona estona amb amics i clients.

La intenció de Nous Tràmits Grup és repetir aquestes sessions en un futur per aportar el valor afegit del coneixement als nostres clients i compartir inquietuds durant la cloenda amb el tast final. “Farem més actes perquè hem d’innovar i aportar les màximes solucions i idees als clients perquè un despatx professional està obligar a innovar al segle XXI”, destaca Gerard Masa.

Imatge dels organitzadors i els ponents de l’acte impulsat per Nous Tramits Grup i Allianz a l’Hotel Carlemany de Girona: Jenifer Martín, Rafel Granda, Gerard Massa (centre), Jordi Sullà i Ignació Berdejo.

13 de novembre de 2018 0

Descobreix les noves tendències inversores

Descobreix les noves tendències inversores

Des de Nous Tràmits Grup hem organitzat un acte públic per presentar als assistents les noves tendències inversores, ara que està en crisi el model bancari. Us explicarem com invertir en un entorn guanyador quan el sector bancari pateix una crisi de confiança. Us presentarem com funciona una gestora de prestigi com Allianz i per què té tan èxit aquest tipus de model inversor en països com Alemanya, Holanda, Bèlgica… La jornada es farà a l’Hotel Carlemany de Girona, a partir de les 6 de la tarda i acabarà a les 19h30. Al final, se servirà un petit refrigeri a tots els assistents. Nous Tràmits Grup ha volgut impulsar aquest acte per aportar valor als clients i facilitar-los la màxima informació en temps de canvi de paradigma.

El nostre CEO, Gerard Masa, serà qui presentarà l’acte i els dos ponents convidats són:

 • Ignacio Berdejo. Llicenciat en Econòmiques, postgrau en mercats borsaris i Associat EFPA. Desenvolupament de Negoci d’Allianz Popular Management i Allianz Popular Pensions.
 • Jordi Sullà. Analista i consultor financer. Director del Programa Superior de Gestió Patrimonial, Insitut Estudis Financers (IEF)Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976), MBA per ESADE (1982). EFPA European Financial Advisor, n º 24. Membre de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers i de la Junta Directiva d’EFPA. Espanya.

7 de novembre de 2018 0

Els autònoms estan preocupats per la seva desprotecció davant l’atur i la jubilació

Els autònoms estan preocupats per la seva desprotecció davant l’atur i la jubilació

Post del Departament Fiscal de Nous Tràmits Grup

Un estudi publicat recentment destaca que la majoria dels autònoms son homes de 40 i 51 anys que cotitzen per la base mínima i que estan preocupats per la seva des protecció davant l’atur i la jubilació.

Hi ha més de tres milions de treballadors autònoms a España, però la majoria cotitza per la base mínima. Aquesta és una de les conclusions que podem extreure de l’informe realitzat per l’Estudi Nacional de l’Autònom (ENA), elaborat per infoautónomos i la Universitat de Granada.

D’aquest informe cal esmentar les següents dades durant el primer semestre del 2018:

 • La majoria dels autònoms són homes entre 40 i 51 anys, concretament el 51,5%.
 • El 28% tenen entre 26 i 39 anys i el 19% superan els 50 anys.
 • Només el 0,5% tenen menys de 25 anys.
 • El 63,5% dels autònoms són homes (davant el 36,5% de dones).
Cotitzen per la base mínima

Segons les dades de l’ENA, el 76% dels autònoms enquestats cotitza per la base mínima. I el 78,7% dels treballadors no té treballadors. Amb tot això, més de la meitat dels autònoms estan preocupats per la seva des protecció davant l’atur i per la seva jubilació.

El problema de l’educació financera

La majoria dels autònoms requereixen dels serveis d’assessorament extern, ja sigui per la seva activitat, per les seves finances o per ambdues. És per aquest motiu, que des de Nous Tràmits Grup volem ajudar als nostres clients, en aquest cas especialment els autònoms, a comprendre millor les decisions financeres que han de prendre pel seu futur.

16 d'octubre de 2018 0

El camí perquè puguis controlar la teva organització

El camí perquè puguis controlar la teva organització

Les quatre funcions de la gestió empresarial:

 

1.- Planificar

Planificar consisteix en establir un pla conforme al que hagis de desenvolupar alguna cosa, especialment la teva activitat o la de la teva empresa.

Tu tens un pla?

Saps on has d’arribar d’aquí a 1, 3 i 5 anys?

Aquest pla el desenvolupes i el desglosses anualment?

Aquest pla el baixes mes a mes?

Si has contestat que no a alguna d’aquestes respostes, llavors, no estàs planificant.

 

2.- Organitzar

Organitzar es utilitzar el conjunt de recursos que estan a la teva disposició, ja siguin materials o humans (molt importants) per aconseguir una finalitat o uns objectius. Per tant, és preparar quelcom pensat molt detingudament en tots els detalls necessaris pel seu correcte desenvolupament.

Si ets un empresari, estàs organitzant de manera contínua, però és important fer-nos les següents preguntes:

Tens la finalitat i els objectius clars?

El teu equip de persones estan coordinats amb tu? Estan ben organitzats entre ells?

Estan sobre ocupats o desocupats?

Si alguna d’aquestes preguntes t’incomoda, el més probable és que tinguis algun problema d’organització a la teva empresa.

 

3.- Executar

Executar es portar a terme totes les accions que ens haguem plantejat.

 

4.- Controlar

Controlar és buscar tota aquella bateria de mecanismes de comprovació, supervisió, inspecció, i fiscalització dins de l’organització o empresa.

Això implica:

 • Comprovar que els processos són el que hem organitzat.
 • Inspeccionar: revisar les actuacions individuals.
 • Fiscalitzar: Observar les dades i trobar errors.
 • Intervenció: autoritzar despeses i pagaments de forma individual.

Realitzes tasques de comprovació i intervenció?

Fiscalitzes i inspecciones al teu equip, les seves actuacions i processos?

Si no ho fas, no estàs controlant.

 

Així que si dediques el 100% del teu temps a executar, llavors no estàs dedicant temps a planificar o organitzar. Si no planifiques, ni organitzes ni controles, doncs no estaràs gestionant

 

Quins passos cal seguir per poder controlar?

 

1.- Revisar els resultats reals VS els planificats

Cal establir mecanismes que et permetin controlar que t’acostes als objectius preestablerts.

 

2.- Reorientar accions

El check anterior et permetrà identificar quan estàs allunyant-te dels objectius. Per tant, podrem prendre les mesures oportunes per reconduir els objectius i el pla establert.

 

3.- Retroalimentar

Amb els punts anteriors clars i amb les dades obtingudes, podrem apendre dels errors i per tant optimitzar els processos de gestió i control de l’empresa o negoci.

Des de Nous Tràmits Grup t’ajudem a implantar aquest sistema de control de gestió que pugui anar millor per la teva organització. T’ajudarem a dur un control formal.

Aquest control serà:

 • Metòdic: d’una determinada manera…
 • A mida: definir els indicadors estratègics i rellevants de la nostra empresa o negoci.
 • Periòdic: de manera programada i amb continuïtat.
 • Estratègic: Enfocat als aspectes estratègics.

5 d'octubre de 2018 0

Nous Tràmits Grup proporciona Business Intelligence als clients

Nous Tràmits Grup proporciona Business Intelligence als clients

Nous Tràmits Grup ofereix als seus clients una nova tecnologia de Business Intelligence per a dispositius mòbils a través d’una aplicació que ja està disponible de manera gratuïta per Apple i Android. Amb aquesta app els usuaris poden disposar d’una analítica financera de la seva empresa en temps real permetent una presentació dels seus estats financers de manera transparent i fiable. En paraules del soci director de Nous Tràmits Grup, Gerard Masa, “és fonamental que els nostres clients puguin presentar uns estats financers en temps real. És un repte, cada vegada més gran per a les empreses,  la creixent complexitat de la informació fiscal requerida i els terminis cada vegada més ajustats. La complexitat que suposa el càlcul dels impostos sumats a la ineficiència dels processos interns de les organitzacions a causa  de la recopilació, revisió i organització manual de la informació; produeix grans ineficiències, imprecisions i errors. És per aquest motiu que dins les nostres competències empresarials era obligat proporcionar eines de reporting i Business Intelligence pels nostres clients”.

Són temps de canvi a nivell d’aprenentatge, transformacions dels negocions i consum digital i aquest fet també suposa un nou model d’assessorament i un canvi radical en el concepte de despatx professional. Una estratègia que des de fa anys Nous Tràmits Grup ha tingut un objectiu molt clar i l’ha estat treballant en totes les seves facetes, apostant i invertint-hi recursos. La transformació digital està arribant a tots els sectors empresarials i obliga a generar models de disrupció que, tot i ser un procés llarg i dur, alhora representa una oportunitat de creixement i negoci en un entorn competitiu i complexa.

7 de setembre de 2018 0

Per què són atractius els fons d’inversió?

Per què són atractius els fons d’inversió?

Els fons d’inversió gaudeixen cada dia d’una major i millor reputació entre els inversors, fama que s’han guanyat a pols gràcies a tots els avantatges que acumulen i de les que et pots beneficiar per invertir-hi.

En simples paraules: en un fons d’inversió es posa en comú els diners (participacions) d’un grup de persones i una entitat gestora s’encarrega d’invertir-se en una sèrie d’actius, formant així la cartera d’inversió. Aquí trobem la primera de les seves principals avantatges i és que en triar per a tu els títols on invertir, t’estalvia el temps i els coneixements necessaris per estudiar els nombrosos mercats i et permet accedir a aquells que difícilment estarien a l’abast d’un inversor particular, com els fons de renda fixa o variable dels països emergents. Tot això amb un baix llindar per a la realització de la inversió, ja que hi ha fons les participacions van des d’un mínim d’1 €.

La normativa de fons marca una sèrie de límits a l’hora de construir la cartera. Això, al costat de les economies d’escala que es generen en gestionar un patrimoni més gran que el d’un inversor individual, assegura una diversificació del teu capital, garantia sempre d’una bona inversió.

Actuar amb professionalitat és fonamental, i més encara quan parlem d’instruments d’inversió

Actuar amb professionalitat és fonamental, i més encara quan parlem d’instruments d’inversió. En aquest sentit, recorda que els fons d’inversió estan controlats per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i avalats per una gestió professional pròpia d’un servei d’estudis i analistes d’inversions dedicats en exclusiva a gestionar fons d’inversió. O el que és el mateix, el plus de seguretat el tens més que aconseguit.

La cirereta del pastís arriba amb la fiscalitat a la qual estan sotmesos els fons. Els rendiments obtinguts no tenen repercussió en el fisc fins que no es reemborsa part o la totalitat de la inversió, és a dir, fins que es ven el producte. Tot un encert per evitar despeses inesperades.

4 de setembre de 2018 0

La importància de l’assessor financer

La importància de l’assessor financer

El nostre CEO Gerard Masa va fer la ponència dijous passat a la seu de la FOEG de Girona titulada “Diners: domina el joc” davant d’una trentena d’assistents. L’objectiu va ser el de posar en valor la figura professional de l’assessor financer per ajudar a empreses i particulars a obtenir millors resultats amb les seves inversions i estalvis. I també, la manera de buscar una estratègia dins el mercat per superar-lo i trobar un efecte multiplicador dels diners (anomenat interès compost). Masa va centrar la seva ponència en la llibertat financera que tenim cadascun de nosaltres alhora d’invertir els estalvis i no deixar-nos dur pels tòpics bancaris, després de què ja sabem “com les gasta la banca”. En aquest sentit va afegir: “Cal tenir una informació justa i no massiva” i va considerar que amb vista els clients “és molt important estar ben assessorats en temes financers i sentir-nos igual de confiats que quan tenim el nostre assessor fiscal alhora de fer la declaració de la renda”.

Albert Einstein: “Hem de conèixer les normes del joc i després jugar millor que ningú”

Segons Masa, tal com va argumentar, de “productes bons i dolents n’hi ha molts… el que falta són les estratègies”. Va reivindicar la necessitat de saber planificar, conèixer el sistema i fer seguiment de les inversions periòdicament. En aquest sentit, va posar en valor el concepte dels 360º que ofereix Nous Tràmits Grup als clients perquè tinguin les millors garanties en àmbits com la fiscalitat, la gestió del risc, la planificació financera, la planificació immobiliària i la competència empresarial.

3 de juliol de 2018 0

Conferència “Diners: domina el joc”

Conferència “Diners: domina el joc”

Us presentem un acte on el nostre CEO, Gerard Masa, farà una de les ponències titulada “Diners: domina el joc” i serà el dijous 28 de juny, a partir de les 9h15, a l’Hotel Nord 1901 Suites & Apartments de Girona. Dins la sessió “Un cafè amb empresaris”, Gerard Masa serà qui tancarà la jornada i el seu objectiu serà posar en valor la figura de l’assessors financer. Masa considera que estem acostumats a tenir un assessor fiscal quan volem fer la declaració de la renda -“per estar ben assessorats”- però la figura d’un assessor financer no existeix quan el mateix professional “ens pot ajudar igual però per guanyar més diners”. Amb la ponència “Diners: domina el joc”, el nostre gerent explicarà que “la informació és poder i per això és important donar-la i explicar-la” perquè les persones puguis saber allà on inverteixen els seus estalvis. “Saps quants fons d’inversió hi ha? Saps quants diners has guanyat l’últim any? La fe cega amb els bancs, que ja hem vist com ens han tractat, mereix que no ens deixem portar per la inèrcia del sistema”.

Masa defensa la llibertat financera i considera que “de productes bons i dolents n’hi ha molts al mercat, però el que falla són les estratègies”. Per aquest motiu, defensa que és molt important deixar-se assessorar per assessors financers sense donar la importància a la quantitat de la inversió perquè opina que “les persones amb menys recursos són que tenen més responsabilitats de donar més resposta per euro invertit”.

13 de juny de 2018 0

Els comerços hauran de garantir que les compres superiors a 30 euros es puguin fer sense diners en efectiu

Els comerços hauran de garantir que les compres superiors a 30 euros es puguin fer sense diners en efectiu

Post del Departament Jurídic-Fiscal de Nous Tràmits Grup

Quan entri en vigor la futura Llei de serveis de pagament, els comerciants estaran obligats a posar a la disposició dels clients datàfons o serveis alternatius de pagament per abonar qualsevol transacció per import superior als 30 euros.

Aquesta nova norma impulsada pel Ministeri d’Economia fa un pas més enllà de la Directiva europea, ja que no obligarà a utilitzar els habituals TPV (terminal punt de venda), sinó que qualsevol sistema de pagament alternatiu serà viable.

Però, amb quines alternatives podran comptar els clients? A més de les targetes de crèdit o dèbit, també existeixen els anomenats serveis d’iniciació de pagaments, uns sistemes que impliquen un pagament electrònic sense necessitat de treure la targeta de la cartera. Així, pot ser una aplicació que connecta directament amb el banc, una cartera virtual o altres aplicacions de les trucades fintech.

Es fixa en 50 euros la pèrdua màxima per al client

Una altra de les mesures més noves que inclou la nova regulació és la referida a l’exigència d’una autenticació reforçada del client en l’accés en línia de comptes. L’avantprojecte redueix, a més, de 150 euros a 50 euros les pèrdues màximes que un client ha d’assumir en el cas que es produeixi una operació de pagament no autoritzada com a conseqüència de la pèrdua o del robatori d’aquest instrument de pagament.

Dos nous serveis de pagament

La Directiva introdueix diferents novetats en aquest sector, com la introducció de nous operadors, els serveis d’iniciació de pagaments o els agregadors de comptes, donant-los accés a la infraestructura dels bancs, en nom i prèvia autorització del client. Així, la futura Llei introdueix dos nous serveis de pagament:

 • D’una banda, els d’iniciació de pagament, que són intermediaris entre comerciants i consumidors i que garanteixen el pagament del consumidor al comerciant directament, constituint una alternativa als pagaments amb targeta.
 • D’altra banda, els serveis d’informació sobre comptes (agregadors de comptes), que són entitats que consoliden tota la informació dels diversos comptes que té oberts un usuari en diferents entitats i que permet, per exemple, el pagament amb els mòbils.

5 de juny de 2018 0

Si l’empresa paga una assegurança mèdica a un soci, està exempt en l’IRPF?

Si l’empresa paga una assegurança mèdica a un soci, està exempt en l’IRPF?

Post del Departament Fiscal de Nous Tràmits Grup

Si la seva empresa compta ara amb dos socis administradors solidaris, que posseeixen el 50% de participació de la societat cadascun, i li paga una assegurança de salut a aquests dos socis, pot plantejar-se si el pagament de l’assegurança mèdica està exempt de l’IRPF.

Retribució en espècie exempta

Cal tenir en compte que la Llei de l’IRPF estableix que estaran exempts com a rendiments del treball en espècie, les primes o quotes satisfetes a entitats asseguradores per a la cobertura de malaltia, quan es compleixin els següents requisits i límits:

 1. Que la cobertura de malaltia inclogui el treballador mateix, i també el seu cònjuge i descendents.
 2. Que les primes o quotes satisfetes no excedeixin de 500 euros anuals per cadascuna de les persones assenyalades en el paràgraf anterior o de 1.500 euros per a cadascuna d’elles amb discapacitat. L’excés sobre aquesta quantia constitueix retribució en espècie.

S’exigeix ​​una relació laboral per aplicar aquesta exempció?

Sí. Així ho ha manifestat la DGT (per exemple, consultes vinculants CV 1639-1605 i 0391-18) que ha assenyalat que l’aplicació d’aquesta exempció exigeix ​​l’existència d’una relació laboral.

En relació amb l’esmentat requisit d’existència d’una relació laboral, la normativa laboral exclou de la relació laboral, als que exerceixin les funcions de direcció i gerència que comporta l’acompliment del càrrec de conseller o administrador, o prestin altres serveis per a una societat mercantil capitalista, a títol lucratiu i de forma habitual, personal i directa, quan posseeixin el control efectiu, directe o indirecte d’aquella. S’entén, en tot cas, que es produeix tal circumstància, quan les accions o participacions del treballador suposen, almenys, la meitat (50%) del capital social.

Per tant:

• Si el soci té el control efectiu de la societat en la qual treballa i, per tant, cotitza al RETA, l’assegurança mèdica no gaudirà d’exempció en el seu IRPF, i la societat ha de imputar-les primes satisfetes com a retribució en espècie no exempta .
• Ara bé, si no té el control efectiu i cotitza en el Règim General de la Seguretat Social, cal entendre que la seva relació amb l’empresa és laboral, i per tant, en aquest cas sí que podrà aplicar els mateixos incentius fiscals que la resta de treballadors.

Es poden posar en contacte amb el nostre  despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

17 de maig de 2018 0

Què és la nova llei de protecció de dades i com t’afecta

Què és la nova llei de protecció de dades i com t’afecta

Post del Departament Fiscal de Nous Tràmits Grup

El proper 25 de Maig del 2018 serà d’exigible compliment el nou Reglament Europeu de Protecció de dades. Així mateix, es tindrà que aprovar el nou Projecte de llei Orgànica de Protecció de dades, actualment en tràmit en el Congrés, la finalitat és completar la normativa actual, concretament en quant al règim sancionador, la fixació de l’edat mínima per prestar consentiment a la decisió de dades o detallar les obligacions

(més…)

26 d'abril de 2018 0

Acords amb Finques Lasauca per aportar més valor als clients

Acords amb Finques Lasauca per aportar més valor als clients

Un any més, estem satisfets d’aportar el nostre valor des de Nous Tràmits Grup a empreses com Finques Lasauca, perquè els seus clients puguin realitzar la Declaració de la Renda del 2017 i puguin tenir aquest suport integral i afegit de confiança i tranquil·litat. Amb l’entesa amb el propietari de Finques Lasauca, David Garcia Pajuelo, ajudem als seus clients -sobretot de l’àrea de Figueres- a què no només facin la declaració de

(més…)

11 d'abril de 2018 0

Les novetats de la Declaració de la Renda del 2017

Les novetats de la Declaració de la Renda del 2017

Post del Departament Financer-Fiscal de Nous Tràmits Grup

Avui s’inicia la campanya oficial de la Renda 2017, que dura fins al proper 2 de juliol. Ja es pot presentar la declaració. Des de Nous Tràmits Grup estem a la vostra disposició per assessorar-vos i respondre a les vostres necessitats perquè no s’ha de fer la declaració sinó que s’ha d’optimitzar.Abans de presentar l’IRPF a Hisenda, repassa tots els elements dels que t’hauries de beneficiar. Pensionistes, rendistes, treballadors per compte propi i

(més…)

4 d'abril de 2018 0

Tots els treballadors autònoms s’hauran d’incorporar al Sistema RED

Tots els treballadors autònoms s’hauran d’incorporar al Sistema RED

Post del Departament Financer-Fiscal de Nous Tràmits Grup

En el BOE del dia 6 de març s’ha aprovat l’Ordre ESS/214/2018 per la qual es modifica l’Ordre reguladora del Sistema RED, que estén obligatòriament la seva aplicació, entre d’altres, als treballadors per compte propi integrats en el RETA i en el règim especial dels treballadors del mar, i que la seva entrada en vigor està prevista per l’1 d’abril de 2018.  
(més…)

29 de març de 2018 0

Tres assegurances bàsiques per cobrir tots els riscos als quals s’enfronta un negoci

Tres assegurances bàsiques per cobrir tots els riscos als quals s’enfronta un negoci

Post del Departament d’Assegurances i Gestió de Riscs

Les persones no són perfectes, i ningú està lliure de cometre errors en l’exercici de la seva activitat professional. Un cop comès l’error, no és fàcil arreglar-ho, però cal tractar d’esmorteir els danys de la millor manera possible. Per protegir-se, és recomanable adoptar alguna sèrie de mesures. Si al cotxe es va més tranquil tenint una assegurança, hem de tractar de traslladar aquesta tranquil·litat a l’experiència laboral, per poder centrar-se en el

(més…)

26 de març de 2018 0

Legalització telemàtica del Llibre d’Actes i del Llibre Registre de Socis

Legalització telemàtica del Llibre d’Actes i del Llibre Registre de Socis

Post del Departament Jurídic-Fiscal de Nous Tràmits Grup

Tot empresari i societat ha de realitzar la legalització dels seus llibres comptables en el termini de quatre mesos a comptar de la data de tancament de l’exercici comptable. Si l’exercici comptable es correspon amb l’any natural, de l’1 de gener de 2017 al 31 de desembre de 2017, el termini per realitzar la legalització dels llibres comptables serà fins al 30 d’abril de 2018. Recordeu que els llibres d’actes, socis i comptables només es poden

(més…)

14 de març de 2018 0

Descobreix els beneficis de l’assegurança de vida

Descobreix els beneficis de l’assegurança de vida

Post del Departament Jurídic-Fiscal de Nous Tràmits Grup

A l’hora de calcular la cobertura més adequada per una Assegurança de Vida, hem que tenir en compte, que el capital de mort ha de ser suficient per eliminar deutes, però també per pagar impostos. Si el beneficiari és l’entitat, liquidarà el préstec sense deixar-nos la possibilitat de disposar de liquiditat en un moment de necessitat.

(més…)

6 de març de 2018 0

La cultura financera

La cultura financera

Post del Departament Financer-Fiscal de Nous Tràmits Grup

La cultura financera és el domini d’habilitats, coneixements i pràctiques diàries necessari per prendre decisions financeres amb informació i d’una forma assenyada al llarg de la vida. Està molt vinculada a l’educació financera, que fa referència a l’ensenyament d’aquestes habilitats, pràctiques i coneixements amb els d’afrontar en una millor posició els reptes bàsics d’índole financera.

(més…)

28 de febrer de 2018 0

Què és un pla d’empresa?

Què és un pla d’empresa?

Post del Departament Financer-Fiscal de Nous Tràmits Grup

Si té un nou projecte i va a buscar finançament, és probable que bancs, administracions públiques, inversors particulars, business angels, proveïdors, etc., li sol·liciti un pla d’empresa, en el qual es descrigui el seu projecte i s’analitzi la rendibilitat prevista. Així mateix, confeccionar un pla d’aquest tipus també li serà d’utilitat a vostè, ja que li permetrà valorar la viabilitat del seu projecte.

(més…)

22 de febrer de 2018 0

Et faig el pagament de la llar d’infants i estalvies IRPF

Et faig el pagament de la llar d’infants i estalvies IRPF

Post del Departament Jurídic-Fiscal de Nous Tràmits Grup

Diversos dels seus treballadors porten els seus fills a la llar d’infants. Sap que si la seva empresa els paga com a salari en espècie dit servei de guarderia, ambdues parts sortiran guanyant? Si la seva empresa satisfà les despeses de guarderia dels seus treballadors, aquesta retribució en espècie està exempta de tributar en l’IRPF dels afectats. Per tant, si substitueix una part de la seva retribució dinerària per aquest salari en espècie, els seus

(més…)

24 de gener de 2018 0

Les multes de trànsit amb el sistema “foto-vermell” del semàfor són il·legals

Les multes de trànsit amb el sistema “foto-vermell” del semàfor són il·legals

Post del Departament Jurídic-Fiscal de Nous Tràmits Grup

La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha confirmat l’anul·lació d’una sanció de trànsit per infracció greu sancionada amb una multa de 200 euros i retirada de 4 punts, que consisteix en saltar-se un semàfor en vermell en un pas a peatons, interposada en funció de la imatge captada per un dispositiu foto-vermell dels semàfors. Segons la recent sentència de 14 de desembre de 2017 dictada pel TS, “aquesta prova no és vàlida perquè

(més…)

16 de gener de 2018 0

La creixent importància dels responsables de RRHH a les empreses

La creixent importància dels responsables de RRHH a les empreses

Post del Departament de Recursos Humans de Nous Tràmits Grup

En el clima econòmic actual, tan canviant i dinàmic, és comprensible que els líders empresarials tinguin certs dubtes de com han d’actuar per augmentar el lideratge de la seva empresa en el seu sector. Davant d’aquesta realitat, el director de recursos humans té un pes important, ja que ha de saber exactament quines són les prioritats per a la companyia tant actuals com de futur per les quals s’han de regir els directius per aconseguir la meta

(més…)

11 de gener de 2018 0

El consumidor és qui ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentals en una hipoteca

El consumidor és qui ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentals en una hipoteca

Son nombroses les persones que tenen dubtes a l’hora de procedir a reclamar judicialment les despeses hipotecàries.

La sentència dictada en data 23 de desembre de 2015 pel Ple de la Sala Primera del Tribunal Suprem va establir que la clàusula del contracte hipotecari que va considerar abusiva és aquella en la qual l’entitat bancària estableix que “son de cuenta exclusiva de la parte prestataria todos

(més…)

11 de desembre de 2017 0

IusTime y el reto de las asesorías

IusTime y el reto de las asesorías

Esta última semana asistimos a la convención que RED DE ASESORÍAS IusTime realiza en Madrid dos veces al año. En esta ocasión las jornadas técnicas pretendían hacer reflexionar a los presentes sobre los cambios del sector a nivel comercial y de servicios. Se abordaron durante todas las sesiones diferentes temáticas que serán, sin ninguna duda, el futuro próximo de nuestro sector.

(més…)

28 de novembre de 2017 0

Ponència sobre la transformació digital amb Nous Tràmits Grup com a exemple

Ponència sobre la transformació digital amb Nous Tràmits Grup com a exemple

La setmana passada va ser a Barcelona i ahir a Madrid. El nostre CEO, Gerard Masa, va pronunciar una conferència dins la jornada del curs organitzat per a Amado Consultores titulat “La hora de la transformación digital”, que anava dirigida a directius, socis, gerents i directors d’àrea d’assessories i consultories d’empresa. L’objectiu de la ponència va ser posar en valor el procés de canvi que ha tingut el nostre despatx en aquesta

(més…)

15 de novembre de 2017 0

Nous Tràmits Grup vol ser el teu assessor jurídic

Nous Tràmits Grup vol ser el teu assessor jurídic

L’assessor jurídic dins d’una empresa és un perfil que cada vegada té més pes. Tradicionalment les empreses acudien a aquesta figura quan ja havien aparegut els problemes legals. La tendència actual posa a l’assessor jurídic com a peça clau en el dia a dia de l’empresa i tenir-lo a prop ens permetrà avançar-nos a problemes i situacions negatives que sorgeixin en el nostre entorn legal.

(més…)

3 de novembre de 2017 0

Nous terminis de declaracions informatives

Nous terminis de declaracions informatives

Hisenda té previst l’avançament (des del febrer al gener) dels terminis per presentar determinades declaracions informatives, com els models 184 (comunitats de béns i altres entitats en règim d’atribució) i 347 (d’operacions amb tercers que superin anualment els 3.005 euros), i que serà aplicable per primera vegada per a les declaracions anuals corresponents a 2017, que es presenten el 2018.

(més…)

27 d'octubre de 2017 0

Informe de suport a la campanya de pensions de cap d’any 2017

Informe de suport a la campanya de pensions de cap d’any 2017

1. Avantatges dels plans de pensions

 • a. El principal avantatge que presenten els plans de pensions són els seus beneficis fiscals, ja que les aportacions realitzades a un pla disminueixen la base imposable de la declaració de la renda i, per tant, redueixen l’import dels impostos que el contribuent ha de pagar o augmenten l’import de la devolució d’Hisenda, segons el cas. Cal tenir en compte que aquesta reducció dels tributs a pagar no és més que un ajornament del pagament de l’impost de la renda fins al moment del rescat, ja que tributen (independentment del motiu del rescat) com a rendiment del capital del treball en la declaració de la renda.
 • b. Diversificació del risc. Un client pot tenir diversos plans de pensions de diferents nivells de risc, per diversificar el seu estalvi; sempre que la suma de les aportacions a tots ells no superin els 8.000 euros anuals.
 • c. Els plans de pensions no poden entrar en situació d’insolvència perquè el nivell d’endeutament que poden arribar està limitat i si una entitat gestora fes fallida no passaria res amb els diners de l’estalviador, ja que ell seguiria sent el propietari del capital a través dels béns adquirits pel pla.
 • d. Arribat el moment del rescat, els plans de pensions permeten tres opcions de cobrament: rescat en forma de capital, en forma de rendes o tots dos, de manera mixta, segons decideixi l’estalviador, i d’acord amb les especificacions del pla. En cas de defunció del partícip, el capital passa íntegre als beneficiaris designats.
 • e. El client pot traspassar el seu estalvi d’un pla a un altre sense costos, si canvien les seves necessitats o el seu perfil de risc, sempre pot canviar la seva inversió. Els plans s’adapten a les necessitats dels clients.
 • f. A l’hora d’aportar diners, el pla de pensions ofereix l’avantatge de poder triar la quantitat que es vol aportar o bé, no aportar res si no ens és possible durant diversos anys. A més els plans de pensions no es poden embargar.

(més…)

13 d'octubre de 2017 0

Catalunya publica la pionera llei de voluntats digitals

Catalunya publica la pionera llei de voluntats digitals

El 26 de juliol de 2017 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat la Llei 10/2017 de 27 de juny, de les voluntats digitals i de modificació dels Llibres II i IV del Codi Civil de Catalunya.

Davant un món en constant evolució cada dia més, les nostres relacions, tant personals com professionals, es duen a terme en el món digital, per tant,

(més…)

20 de juliol de 2017 0

Compte enrere per a la declaració de l’impost sobre societats del 2016

Compte enrere per a la declaració de l’impost sobre societats del 2016

Us informem que un any més arriba la cita amb Hisenda i s’inicia la CAMPANYA DE L’IMPOST DE SOCIETATS de l’exercici 2016. Aquesta campanya, que s’inicia l’1 de juliol 2017 i finalitza aquest any el 25 del mateix mes, presenta algunes novetats significatives i obligacions de caràcter formal que hem de conèixer. En el BOE de 9 de maig s’ha publicat l’Ordre HFP/399/2017, de 6 de juny, que aprova els models de declaració

(més…)

7 de juny de 2017 0

Finques Lasauca també ofereix la campanya de la Renda

Finques Lasauca també ofereix la campanya de la Renda

Per aportar més valor afegit als nostres clients, us anunciem que Finques Lasauca, de Figueres, també ofereix la possibilitat de gestionar la vostra campanya de la Renda amb Hisenda. A través d’un acord amb Nous Tràmits Grup i un especialista en temes fiscals com Gerard Masa –màster amb CEF- podeu tramitar amb nosaltres la declaració del 2016. L’empresa que lidera David Garcia oferim aquesta possibilitat degut a la petició de

(més…)

25 de maig de 2017 0

L’oportunitat dels autònoms de modificar la base de cotització

Els comuniquem que, abans de l’1 de maig, tenen l’oportunitat de modificar la base de cotització del Règim especial de Treballadors autònoms i la quota a pagar, dins dels límits permesos segons l’edat. Si estan interessats a modificar-la (amb la finalitat d’augmentar la base de càlcul de la jubilació o la baixa d’Incapacitat Temporal), els agrairíem que ens ho fessin saber amb la màxima antelació possible. Adjuntem, a títol d’exemple,

(més…)

28 d'abril de 2017 0

Presentació de BIDATA al Col·legi d’Enginyers Industrials de Girona

Presentació de BIDATA al Col·legi d’Enginyers Industrials de Girona

Dilluns passat, el nostre CEO, Gerard Masa, va presentar en la ponència “El Business Intelligence des de la perspectiva de la petita i mitjana empresa” a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya demarcació de Girona, a qui donem les gràcies per donar-nos l’oportunitat de dirigir-nos als seus col·legiats. Va ser una bona oportunitat per exposar el nostre repte empresarial que du per nom BIDATA i que és una solució

(més…)

26 d'abril de 2017 0

Les principals novetats de l’IRPF 2016

Les principals novetats de l’IRPF 2016

La campanya de la Renda arrenca amb poques novetats respecte a l’exercici de 2015, els principals canvis són arrossegats de l’última reforma fiscal per dividends i l’estalvi. Els canvis més rellevants tenen a veure amb l’adaptació de la sentència europea sobre les clàusules sòl, l’exempció en guanys patrimonials en la reinversió en una empresa de nova o recent creació, la autorectificació de la liquidació i compensació de les pèrdues patrimonials

(més…)

12 d'abril de 2017 0

Els efectes de l’última reforma comptable a les Pimes

Els efectes de l’última reforma comptable a les Pimes

Els canvis reglamentaris més importants, amb efectes per a exercicis iniciats a partir de l’1 de gener de 2016, són els següents:

1. Ampliació de límits per acollir-se al PGC (Pla General Comptable) de pimes per a entitats que puguin formular balanç abreujat. Són les empreses que durant 2 exercicis seguits reuneixin, al seu tancament, almenys 2 de les següents condicions:

(més…)

29 de març de 2017 0

Bonificació per a microempreses

Bonificació per a microempreses

Si la seva empresa té nou o menys treballadors pot aplicar una bonificació del 100% si contracta un jove treballador…

Incentiu. Si té nou o menys treballadors podrà aplicar una bonificació del 100% en la quota empresarial per contingències comunes durant un any si contracta de forma indefinida a un menor de 30 anys. Atenció! En tot cas, per poder aplicar l’incentiu ha de mantenir el jove durant 18 mesos, així

(més…)

2 de març de 2017 0

7 raons perquè una empresa ha de tenir un bon comptable

7 raons perquè una empresa ha de tenir un bon comptable

La figura d’un bon comptable és, sens dubte, un factor determinant de l’èxit d’una empresa, ja que proporciona informació rellevant per a la presa de decisions, tant per als usuaris interns, com externs. En les primeres fases del cicle de vida d’una empresa, durant la fase del naixement i el principi de la fase de creixement, l’administració se sol relegar a un segon pla, fins que arriba un moment en què, com es deia en l’eslògan d’una marca de

(més…)

22 de febrer de 2017 0

La millor seguretat com a directiu és una bona assegurança

La millor seguretat com a directiu és una bona assegurança

La regulació actual de les societats mercantils (Llei de societats de capital i codi penal), és especialment exigent amb els seus administradors i directius. Es poden trobar en la tessitura d’haver de fer front a demandes contra la seva persona que posin en perill el seu patrimoni personal o fins i tot la viabilitat de l’empresa que dirigeixen. Davant aquesta situació, sorgeix la necessitat de protegir-se. Una solució davant aquesta situació és la de

(més…)

16 de febrer de 2017 0

El sistema d’informació immediat

El sistema d’informació immediat

Des de l’1 de juliol de 2017, els contribuents obligats a presentar la declaració-liquidació de l’impost, han de confeccionar els llibres registre d’IVA a través de la seu electrònica de l’AEAT, mitjançant el subministrament electrònic dels registres de facturació. Això s’ha de fer mitjançant un servei web o mitjançant un formulari electrònic d’acord amb els camps que siguin aprovats mitjançant Ordre del ministre d’Hisenda i Funció Pública.

(més…)

13 de febrer de 2017 0

Acord amb el Celler La Vinyeta

Acord amb el Celler La Vinyeta

Acord amb el Celler La Vinyeta

Signatura de l’acord amb el Celler La Vinyeta per continuar junts en la implantació d’un projecte de Business Intelligence a través de l’empresa BI-DATA. Ens sentim molt satisfets que un dels Cellers de referència de la DO Empordà aposti per la tecnologia com a model de gestió intel·ligent de dades. Josep Serra, propietari de La Vinyeta, considera que el programa de Business Intelligence “és molt important per professionalitzar la gestió i modernitzar l’empresa”.

27 de gener de 2017 0

Coneix-nos millor
Els nostres professionals són el nostre actiu més valuós