Actualitat / Notícies

Com crear una empresa?

Com crear una empresa?

Quan un emprenedor es disposa a crear una empresa, moltes vegades, en el primer que pensa és en els requisits formals que caldrà realitzar amb el gestor…  Pensem en papers, notari, Hisenda, models, impostos, etc. Però hi ha molts altres aspectes a tenir en compte, dels quals ens solem oblidar, quan ens preguntem com crear una empresa.

Anem a posar algun exemple: Hem fet un business plan? El business pla és la “eina” que ens permetrà reflexionar i pensar en molts dels factors que seran determinants pel negoci.

 

Com fer un business pla?

A l’hora d’elaborar un business pla, és essencial tenir en compte aquests aspectes.

 

1. Visió, valors i missió

Juntament amb la definició dels objectius, serà important també perfilar la visió, els valors i la missió del projecte que volem empendre. Si tenim molt ben definits aquests tres aspectes, totes les accions que es desenvolupin a l’empresa aniran dirigides a assolir-los. Com a conseqüència, també ens estarem encaminant en la direcció correcta, pel que fa als objectius marcats inicialment.

 

2. Quin serà el nostre públic objectiu

A continuació haurem de pensar en quin serà el nostre públic objectiu. Aquest és un aspecte important que moltes vegades passa per alt. És molt important fer-ho, perquè establir-lo ens permetrà realitzar accions o estratègies més concretes.

 

3. Quina serà la nostra competència

També haurem de pensar en quina serà la nostra competència. Haurem de pensar-ho bé, ja que treballar en un mateix sector o en un mateix territori no vol dir que necessàriament una altra empresa sigui la nostra competència. En ocasions també passa al contrari. Desconeixem altres negocis o els considerem molt llunyans al nostre i realment després descobrim que sí que represeten una certa competència.

 

4. Desenvolupar un pla financer

Per avaluar els possibles riscos que estem disposats a assumir o com anem a començar l’activitat, ja sigui amb finançament propi o aliè, haurem de desenvolupar un pla financer. En el cas d’escenaris de creixement, també haurem d’establir com anem a reinvertir els guanys, en quin tant per cent, etc.

 

5. Desenvolupar un pla de màrqueting i comunicació

Avui dia, plantejar una estratègia en aquest camp és bàsic. Per això, el desenvolupament del pla de màrqueting i de comunicació s’ha de treballar a consciència. S’ha d’aprendre tot allò que sigui necessari i establir en el pla financer quin serà el pressupost.

 

6. Un pla logístic

En cas que per vendre el nostre producte necessitem transport, serà important establir com anem a exercir aquesta logística. Haurem de pensar en quins proveïdors treballarem o amb quin pressupost comptem en cas que incloem aquestes despeses en el producte, etc.

 

7. Un pla de recursos humans

Si tindrem treballadors, serà imprescindible traçar uns pressupostos i valorar la seva viabilitat. També reflexionar entorn quins plans de formació anem a implantar per aquests treballadors, o com anem a retenir el talent, etc.

 

8. Un pla comercial

Les vendes són un dels pilars fonamentals de qualsevol empresa. Maximitzar els beneficis amb l’increment de les vendes o reduint els costos és el màxim objectiu financer de qualsevol empresa. Així que aprofundir i debatre en com es desenvoluparà la part comercial torna a ser una àrea 100% estratègica.

 

9. Un pla de gestió del risc

A l’hora d’elaborar el pla de gestió del risc, heu de preguntar-vos: Segur que estem ben assegurats? Ens han informat de quins productes asseguradors hauríem de contractar per estar tranquils? És molt important tenir aquest aspecte en compte per evitar futurs inconvenients.

 

… I quantes coses més se’ns puguin ocórrer. El Business Plan és una cosa viva, i cada any, juntament amb el teu equip, socis o consultors externs, és recomanable llegir-lo i actualitzar-lo si cal. Com ja hem escrit, el Business Pla ens ajuda a reflexionar i pensar en el nostre negoci.

Crear una empresa és un acte de responsabilitat i qualsevol empresari o emprenedor ha de saber com gestionar aquest actiu. Comptar amb professionals de confiança, valor i coneixement que ajudin a exercir aquest control serà bàsic per incrementar les possibilitats d’èxit.

Finalment, vindran els passos i els tràmits més formals per crear una empresa: Anar al notari i signar la constitució, parlar amb un gestor perquè ens ajudi en la liquidació dels impostos necessaris, portar una comptabilitat, complir amb les obligacions en matèria d’assegurances i amb l’Agència Espanyola de Protecció de Dades…

En aquest sentit, des de Nous Tràmits us oferim tot el nostre recolzament i assessorament. No dubtis en contactar amb nosaltres per qualsevol consulta o tràmit que hagis d’emprendre.

4 de Juny de 2019 0

Primer Diàleg Nous Tràmits sobre la marca personal de l’empresari

Primer Diàleg Nous Tràmits sobre la marca personal de l’empresari

Estem contents per la resposta i la crítica del nostre primer Diàleg Nous Tràmits Grup, que vam organizar el 3 maig a Sant Gregori amb el consultor Francesc Domínguez, de Barton Consultans. Aquesta primera experiència va ser interessant per nosaltres com a empresa per treure’n conclusions i valorar els objectius que ens vam proposar: potenciar el coneixement i aposta pel networking. Com a despatx professional que vol estar al dia de les noves tendències i adaptar-nos de ple en plena transformació del sector, tenir ganes d’aprendre i experimentar juntament amb els nostres clients. Aquest primer tast, ens ha agradat per la bona acceptació del ponent, un consultor de referència sobre la marca personal de l’empresari, i el format amb un dinar a peu dret.

(més…)

9 de Maig de 2019 0

Gerard Masa t’explica les principals novetats de la Campanya de la Renda 2018

Gerard Masa t’explica les principals novetats de la Campanya de la Renda 2018

Post de Gerard Masa, soci director NOUS TRÀMTS GRUP

El dia 2 d’abril ha arrencat la campanya de la Renta 2018, així que toca parlar dels dubtes que solen sorgir als contribuents en aquesta època i oferir algunes directrius bàsiques perquè, quan toqui fer-la, la tasca sigui lo més relaxada i fàcil possible i la factura fiscal el més baixa possible.

(més…)

3 d'Abril de 2019 0

Nous Tràmits Grup assisteix al IV Congreso Transformación Digital en los Despachos Profesionales

Nous Tràmits Grup assisteix al IV Congreso Transformación Digital en los Despachos Profesionales

La participació de Nous Tràmits Grup al IV Congreso Transformación Digital en los Despachos Profesionales ens ha reafirmat quina serà la tendència del sector en els propers anys. I aquesta passarà per la tecnologia com a eix vertebrador. Les dades del sector parlen d’uns canvis substancials, un sector que a dia d’avui està format per 67.000 despatxos, dels quals, només uns 1.000, és a dir, un 1,50% tenen la base tecnològica necessària per afrontar el canvi. Per tant, va ser una molt bona experiència per al nostre despatx ser a Saragossa dijous i divendres passat.

(més…)

11 de Març de 2019 0

És obligatori un Compliance Penal?

És obligatori un Compliance Penal?

Post d’Anna Maria Cabeza del Departament Jurídic de Nous Tràmits Grup

El Codi Penal no obliga expressament a l’empresa a implementar un model de compliment penal. De la mateixa manera que tampoc obliga a no cometre assassinats. Per això, quan ens pregunten si és obligatòria la incorporació d’un Compliance Penal en l’empresa, responem sempre que sí.

(més…)

21 de Novembre de 2018 0

Des de Nous Tràmits Grup us donem les gràcies

Des de Nous Tràmits Grup us donem les gràcies

Des de Nous Tràmits Grup us volem donar les gràcies per acompanyar-nos en la sessió que vam organitzar dijous passat a l’Hotel Carlemany de Girona amb l’objectiu d’informar als assistents sobre les noves tendències en inversió. Va ser una satisfacció per tot l’equip del nostre despatx professional rebre la presència de 70 assistents i comprovar que tenien ganes de conèixer com invertir en un entorn guanyador, en una jornada que va tenir el suport d’Allianz a Espanya. El nostre CEO, Gerard Masa, va conduir l’acte i va presentar els ponents: Pere Anguila i Ignacio Berdejo, d’Allianz, i Jordi Sullà, assessor financer. Ponències breus i concises per destacar la importància d’estar ben assessorat en matèria d’inversor financera i no deixar-se dur per la banca. El refrigeri final va ser per posar en valor la jornada i compartir una bona estona amb amics i clients.

(més…)

13 de Novembre de 2018 0

Coneix-nos millor
Els nostres professionals són el nostre actiu més valuós